Citromos krémmel töltött linzer recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csapott evőkanál darált mák
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 egész citrom leve
- 3 csapott evőkanál kristálycukor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.
A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét lyukasszuk ki kisebb kiszúróval.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A kész süteményeket kihűtjük.
Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Ezután robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom levét.
Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.