Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos krémmel töltött linzer recept

Citromos krémmel töltött linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csapott evőkanál darált mák

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 egész citrom leve
    • 3 csapott evőkanál kristálycukor
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.

    A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét lyukasszuk ki kisebb kiszúróval.

    A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A kész süteményeket kihűtjük.

    Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

    Ezután robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom levét.

    Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá