Citromos kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 25 dkg porcukor
- 1-2 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom kifacsart leve
- 2 citrom lereszelt héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szirup:
- 6 tk víz
- 18 dkg porcukor
- 3 tk citromlé
Tetejére:
- porcukor
- kandírozott citromhéj (opcionális)
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 160-170 fokra. Kikent, lisztezett tepsibe (30 x 26 cm) öntjük a masszát, és kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a szirupot: egy lábosba beleöntjük a vizet, a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta, még melegen egyenletesen egyből ráöntjük a forró szirupot, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral. (Díszíthetjük kandírozott citromhéjjal.)
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »