Citromos kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 25 dkg porcukor
- 1-2 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom kifacsart leve
- 2 citrom lereszelt héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szirup:
- 6 tk víz
- 18 dkg porcukor
- 3 tk citromlé
Tetejére:
- porcukor
- kandírozott citromhéj (opcionális)
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 160-170 fokra. Kikent, lisztezett tepsibe (30 x 26 cm) öntjük a masszát, és kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a szirupot: egy lábosba beleöntjük a vizet, a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta, még melegen egyenletesen egyből ráöntjük a forró szirupot, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral. (Díszíthetjük kandírozott citromhéjjal.)
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »