Citromos kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 25 dkg porcukor
- 1-2 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom kifacsart leve
- 2 citrom lereszelt héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szirup:
- 6 tk víz
- 18 dkg porcukor
- 3 tk citromlé
Tetejére:
- porcukor
- kandírozott citromhéj (opcionális)
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 160-170 fokra. Kikent, lisztezett tepsibe (30 x 26 cm) öntjük a masszát, és kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a szirupot: egy lábosba beleöntjük a vizet, a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta, még melegen egyenletesen egyből ráöntjük a forró szirupot, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral. (Díszíthetjük kandírozott citromhéjjal.)
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »