Hozzávalók:
Tészta:
Szirup:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 160-170 fokra. Kikent, lisztezett tepsibe (30 x 26 cm) öntjük a masszát, és kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a szirupot: egy lábosba beleöntjük a vizet, a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta, még melegen egyenletesen egyből ráöntjük a forró szirupot, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral. (Díszíthetjük kandírozott citromhéjjal.)
Jó étvágyat!