Citromos-joghurtos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 citrom leve
Töltelékhez:
- 3 kis pohár natúr joghurt
- 1 kis pohár 20 %-os tejföl
- 1 cs citromos pudingpor
- 3 ek étkezési keményítő vagy ugyanannyi liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy fél órát hideg helyre teszem. Az idő leteltével a tészta 2/3-át kiveszem és a többit visszateszem.
A kivett tésztát 28 cm-es kör alakúra kinyújtottam és margarinnal kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába helyeztem, úgy, hogy a szélén is legyen tészta.
Közben már előre elkészítettem a tölteléket.A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá vertem. A joghurtokat a pudinggal, tejföllel és a keményítővel összekevertem. A kemény tojásfehérjét hozzáadtam amiben egy citrom leve is volt. Az egészet óvatosan összekevertem és a tésztára tettem.
A maradék tésztát pedig a krémre reszeltem. 180 fokon kb 35 percig sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »