Citromos-diós kocka recept

Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgákat kikeverjük habosra a porcukorral, majd a fehérjéhez adjuk a szódabikarbónás liszttel együtt. Sütőpapíros, 37*35 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor ketté vágjuk, a lapokat megkenjük baracklekvárral.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral és citromlével, cukorral gőz felett besűrítjük. A margarint és a porcukort habos krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a tojásos krémet. A krémet a lekváros lapokat kenjük és egymásra helyezzük őket.
A mázhoz a citromlevet kikeverjük a porcukorral és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »