Citromos-diós kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Citromos-diós kocka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margain
  • 15 dkg darált dió
  • cukor ízlés szerint

Cukormázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé

Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgákat kikeverjük habosra a porcukorral, majd a fehérjéhez adjuk a szódabikarbónás liszttel együtt. Sütőpapíros, 37*35 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor ketté vágjuk, a lapokat megkenjük baracklekvárral.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral és citromlével, cukorral gőz felett besűrítjük. A margarint és a porcukort habos krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a tojásos krémet. A krémet a lekváros lapokat kenjük és egymásra helyezzük őket.
A mázhoz a citromlevet kikeverjük a porcukorral és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk.