Citromos diós kocka recept

Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük széles mozdulatokkal a sárgákat és a szódabikarbónás lisztet is. Egy 35*37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, és mind a két lapot megkenjük lekvárral.
A krémhez a sárgákat a cukorral és a citromlével gőz felett besűrítjük, majd amikor kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint és a diót. Alaposan összekeverjük. Ezt a krémet kenjük a két lap közé. A tetejére a máz hozzávalóit összekeverjük, a sütire simítjuk. Szeletelés előtt 1 órát hagyjuk állni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »