Citromos diós kocka recept

Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük széles mozdulatokkal a sárgákat és a szódabikarbónás lisztet is. Egy 35*37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, és mind a két lapot megkenjük lekvárral.
A krémhez a sárgákat a cukorral és a citromlével gőz felett besűrítjük, majd amikor kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint és a diót. Alaposan összekeverjük. Ezt a krémet kenjük a két lap közé. A tetejére a máz hozzávalóit összekeverjük, a sütire simítjuk. Szeletelés előtt 1 órát hagyjuk állni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »