Citromos diós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Krémhez:

  • sárgabaracklekvár
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió

Cukormáz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé

Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük széles mozdulatokkal a sárgákat és a szódabikarbónás lisztet is. Egy 35*37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, és mind a két lapot megkenjük lekvárral.
A krémhez a sárgákat a cukorral és a citromlével gőz felett besűrítjük, majd amikor kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint és a diót. Alaposan összekeverjük. Ezt a krémet kenjük a két lap közé. A tetejére a máz hozzávalóit összekeverjük, a sütire simítjuk. Szeletelés előtt 1 órát hagyjuk állni.