Citromos-diós aprósütemény recept

Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy citrom (leve – 25-30ml – és reszelt héja)
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- 7 dkg darált dió
A sütésnél:
- porcukor
- kristálycukor
Elkészítése:
Jól kikeverjük a vajat és a cukrot. Majd adjuk hozzá a tojást, a citrom levét és héját, a lisztet, diót és sütőport. Jól dolgozzuk össze, aztán tegyük a hűtőbe egy órára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tányérba öntsünk kristálycukrot, a másikba porcukrot, a lehűtött tésztából formáljunk kis golyókat, forgassuk bele előbb a kristálycukorba, utána a porcukorba, majd a papírral kibélelt tepsibe rakjuk, számítva arra, hogy kb 1,5-szeresre nőnek.
10 perc alatt kész, ha kivesszük, hagyjuk hűlni a tepsiben legalább 10 percig. Majd fogyasszuk jó étvággyal!
Tipp:
Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes vajt, így ők is fogyaszthatják eme remeket. :)
Ne ijedjünk meg, ha a sütés végén a sütemények teteje kicsit megrepedezett. Ez teljesen normális jelenség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »