Citromos-diós aprósütemény recept
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy citrom (leve – 25-30ml – és reszelt héja)
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- 7 dkg darált dió
A sütésnél:
- porcukor
- kristálycukor
Elkészítése:
Jól kikeverjük a vajat és a cukrot. Majd adjuk hozzá a tojást, a citrom levét és héját, a lisztet, diót és sütőport. Jól dolgozzuk össze, aztán tegyük a hűtőbe egy órára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tányérba öntsünk kristálycukrot, a másikba porcukrot, a lehűtött tésztából formáljunk kis golyókat, forgassuk bele előbb a kristálycukorba, utána a porcukorba, majd a papírral kibélelt tepsibe rakjuk, számítva arra, hogy kb 1,5-szeresre nőnek.
10 perc alatt kész, ha kivesszük, hagyjuk hűlni a tepsiben legalább 10 percig. Majd fogyasszuk jó étvággyal!
Tipp:
Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes vajt, így ők is fogyaszthatják eme remeket. :)
Ne ijedjünk meg, ha a sütés végén a sütemények teteje kicsit megrepedezett. Ez teljesen normális jelenség.