Citromos-diós aprósütemény recept

Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy citrom (leve – 25-30ml – és reszelt héja)
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- 7 dkg darált dió
A sütésnél:
- porcukor
- kristálycukor
Elkészítése:
Jól kikeverjük a vajat és a cukrot. Majd adjuk hozzá a tojást, a citrom levét és héját, a lisztet, diót és sütőport. Jól dolgozzuk össze, aztán tegyük a hűtőbe egy órára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tányérba öntsünk kristálycukrot, a másikba porcukrot, a lehűtött tésztából formáljunk kis golyókat, forgassuk bele előbb a kristálycukorba, utána a porcukorba, majd a papírral kibélelt tepsibe rakjuk, számítva arra, hogy kb 1,5-szeresre nőnek.
10 perc alatt kész, ha kivesszük, hagyjuk hűlni a tepsiben legalább 10 percig. Majd fogyasszuk jó étvággyal!
Tipp:
Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes vajt, így ők is fogyaszthatják eme remeket. :)
Ne ijedjünk meg, ha a sütés végén a sütemények teteje kicsit megrepedezett. Ez teljesen normális jelenség.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »