Citromos-diós aprósütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • egy citrom (leve – 25-30ml – és reszelt héja)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg darált dió

A sütésnél:

  • porcukor
  • kristálycukor

Elkészítése:

Jól kikeverjük a vajat és a cukrot. Majd adjuk hozzá a tojást, a citrom levét és héját, a lisztet, diót és sütőport. Jól dolgozzuk össze, aztán tegyük a hűtőbe egy órára.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tányérba öntsünk kristálycukrot, a másikba porcukrot, a lehűtött tésztából formáljunk kis golyókat, forgassuk bele előbb a kristálycukorba, utána a porcukorba, majd a papírral kibélelt tepsibe rakjuk, számítva arra, hogy kb 1,5-szeresre nőnek.

10 perc alatt kész, ha kivesszük, hagyjuk hűlni a tepsiben legalább 10 percig. Majd fogyasszuk jó étvággyal!

Tipp:

Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes vajt, így ők is fogyaszthatják eme remeket. :)
Ne ijedjünk meg, ha a sütés végén a sütemények teteje kicsit megrepedezett. Ez teljesen normális jelenség.