Citrommázas sütemény recept

Hozzávalók:
- 150 g margarin
- 150 g porcukor
- 150 g rétesliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml rum
- 1 csomag sütőpor
- 150 g étcsokoládé
Máz:
- 200 g porcukor
- fél citrom leve
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat és a rumot. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Míg sül a sütemény, a máz hozzávalót fényesre keverjük, majd még a forró, kész süteményre öntjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »