Citrommázas-diós kuglóf recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 db citrom
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg dió (darált)
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
Dekoráció
- 1 közepes narancs
- 1 db citrom
- 10 dkg szőlő
Elkészítése:
A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzákeverjük, majd a kifacsart citromlevet és a tejfölt is.
A lisztet összekeverjük a darált dióval,a sütőporral, egy csipet sóval és a folyékony hozzávalókhoz keverjük.
Egy kuglófformát vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük.
A mázhoz a citromlevet kikeverjük a porcukorral és a megsült és félig kihűlt kuglófon végig csorgatjuk.
Tálcára tesszük, narancs és citrom karikákkal és szőlőszemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »