Citrommázas-diós kuglóf recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 db citrom
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg dió (darált)
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
Dekoráció
- 1 közepes narancs
- 1 db citrom
- 10 dkg szőlő
Elkészítése:
A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzákeverjük, majd a kifacsart citromlevet és a tejfölt is.
A lisztet összekeverjük a darált dióval,a sütőporral, egy csipet sóval és a folyékony hozzávalókhoz keverjük.
Egy kuglófformát vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük.
A mázhoz a citromlevet kikeverjük a porcukorral és a megsült és félig kihűlt kuglófon végig csorgatjuk.
Tálcára tesszük, narancs és citrom karikákkal és szőlőszemekkel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.