Citromkrémes sütemény recept

Elkészítése:
Tészta:
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pár csepp ételfestéket, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan egybekeverjük. Zsírpapírra téve forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk, és habosra keverjük.
Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, házi baracklekvárral lekenjük. A tallérokat megmártjuk a puncsos aromában, és rárakjuk a lekvárra. Erre rákenjük a citromos krém felét, majd betakarjuk a második lappal. Kicsit lenyomjuk, és lekenjük a maradék citromos krémmel.
Hideg helyen min. 5 órát állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Tipp:
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vfiqSu2-D2I
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »