Citromhabos torta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a hozzávalókból 1,5 dl jeges vízzel tésztát gyúrunk, és kibélelünk vele egy kb. 22 cm -es tortaformát. Megszurkáljuk villával az alját és 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a citromokról lereszeljük a héját, leveiket kinyomkodjuk és leszűrjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat,a tejszínízű pudingport, végül a citromlevet, amiből pár cseppet hagyjunk meg.
Közepes lángon, állandóan kavargatva besűrítjük. Aki édesszájú, tehet még bele kristálycukrot, majd amikor sűrű lett, kihűtjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral, és a pár csepp megmaradt citromlével kemény habbá felverjük.
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd óvatosan a felvert citromos habot is.
Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, akkor grill programon még süssük pár percig, hogy a hab teteje arany színű legyen.
Hűtőben tároljuk, kiváló hűsítő nyári édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

