Citromhabos torta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a hozzávalókból 1,5 dl jeges vízzel tésztát gyúrunk, és kibélelünk vele egy kb. 22 cm -es tortaformát. Megszurkáljuk villával az alját és 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a citromokról lereszeljük a héját, leveiket kinyomkodjuk és leszűrjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat,a tejszínízű pudingport, végül a citromlevet, amiből pár cseppet hagyjunk meg.
Közepes lángon, állandóan kavargatva besűrítjük. Aki édesszájú, tehet még bele kristálycukrot, majd amikor sűrű lett, kihűtjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral, és a pár csepp megmaradt citromlével kemény habbá felverjük.
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd óvatosan a felvert citromos habot is.
Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, akkor grill programon még süssük pár percig, hogy a hab teteje arany színű legyen.
Hűtőben tároljuk, kiváló hűsítő nyári édesség.