Citromhabos torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a hozzávalókból 1,5 dl jeges vízzel tésztát gyúrunk, és kibélelünk vele egy kb. 22 cm -es tortaformát. Megszurkáljuk villával az alját és 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a citromokról lereszeljük a héját, leveiket kinyomkodjuk és leszűrjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat,a tejszínízű pudingport, végül a citromlevet, amiből pár cseppet hagyjunk meg.
Közepes lángon, állandóan kavargatva besűrítjük. Aki édesszájú, tehet még bele kristálycukrot, majd amikor sűrű lett, kihűtjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral, és a pár csepp megmaradt citromlével kemény habbá felverjük.
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd óvatosan a felvert citromos habot is.
Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, akkor grill programon még süssük pár percig, hogy a hab teteje arany színű legyen.
Hűtőben tároljuk, kiváló hűsítő nyári édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »