Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromhabos torta recept

Citromhabos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztájához:

    • 35 dkg liszt
    • 1 kk só
    • 2 dkg cukor
    • 22,5 dkg vaj

    A krémhez:

    • 3 citrom + reszelt héja
    • 15 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 csomag tejszínízű főzős pudingpor
    • 7 dkg vaj
    • 3-4 ek porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztához a hozzávalókból 1,5 dl jeges vízzel tésztát gyúrunk, és kibélelünk vele egy kb. 22 cm -es tortaformát. Megszurkáljuk villával az alját és 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a citromokról lereszeljük a héját, leveiket kinyomkodjuk és leszűrjük.
    A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat,a tejszínízű pudingport, végül a citromlevet, amiből pár cseppet hagyjunk meg.

    Közepes lángon, állandóan kavargatva besűrítjük. Aki édesszájú, tehet még bele kristálycukrot, majd amikor sűrű lett, kihűtjük.

    A tojásfehérjéket a porcukorral, és a pár csepp megmaradt citromlével kemény habbá felverjük.
    A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd óvatosan a felvert citromos habot is.
    Tegyük vissza a sütőbe, és ha van, akkor grill programon még süssük pár percig, hogy a hab teteje arany színű legyen.
    Hűtőben tároljuk, kiváló hűsítő nyári édesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá