Citromhabos rolád gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek rizsliszt
- 4 ek kristálycukor, vagy xilit
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- 4 lap zselatin
- 1 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, és óvatosan belekeverjük a lisztet is. Sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük a piskótát, majd előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és tiszta konyharuhára téve feltekerjük.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt lábosba tesszük. Kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a zselatinos citromlé dermedni kezd, a habba keverjük. A piskótát kigöngyöljük. Megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, kissé összenyomjuk, majd hűvös helyre állítjuk.
Porcukorral meghintjük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »