Ciprusi citromos pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg vaj (+ a formához)
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg durvára tört mandula
- 15 dkg liszt
Az öntethez:
- 1,5 dl sovány tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 tk méz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Egy tálban elkeverjük a cukrot a puha vajjal, a tojások sárgájával, a citromok héjával és levével. A lisztet elkeverjük a mandulával, majd ezt is a citromos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a citromos részbe forgatjuk.
A tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük, majd 160 fokon tovább (kb 30-40 percig). Amíg sül a sütink, összekeverjük a mártás alapanyagait is.
A kihűlt sütit porcukorral meghintve, a tejfölös mártással kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »