Ciprusi citromos pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg vaj (+ a formához)
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg durvára tört mandula
- 15 dkg liszt
Az öntethez:
- 1,5 dl sovány tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 tk méz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Egy tálban elkeverjük a cukrot a puha vajjal, a tojások sárgájával, a citromok héjával és levével. A lisztet elkeverjük a mandulával, majd ezt is a citromos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a citromos részbe forgatjuk.
A tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük, majd 160 fokon tovább (kb 30-40 percig). Amíg sül a sütink, összekeverjük a mártás alapanyagait is.
A kihűlt sütit porcukorral meghintve, a tejfölös mártással kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »