Ciprusi citromos pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg vaj (+ a formához)
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg durvára tört mandula
- 15 dkg liszt
Az öntethez:
- 1,5 dl sovány tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 tk méz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Egy tálban elkeverjük a cukrot a puha vajjal, a tojások sárgájával, a citromok héjával és levével. A lisztet elkeverjük a mandulával, majd ezt is a citromos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a citromos részbe forgatjuk.
A tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük, majd 160 fokon tovább (kb 30-40 percig). Amíg sül a sütink, összekeverjük a mártás alapanyagait is.
A kihűlt sütit porcukorral meghintve, a tejfölös mártással kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »