Chokito szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
4-4 tojásból kétféle piskótát készítek. Az egyik diós, a másik mákos legyen.
A 4 tojás fehérjét és sárgáját kettéválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját szintén 2 kanál cukorral habosra verem, hozzáadom a fehérjét, a fél csomag sütőport, a lisztet és a diót majd óvatosan összekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenem a piskóta tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm. A mákos piskótával hasonlóan járok el, de nem diót, hanem darált mákot adok hozzá.
A kész piskótákat hűlni hagyom.
Közben elkészítem a krémet. A vanília pudingot 3 dl vízzel csomómentesre keverem, majd sűrűsödésig kevergetem lassú tűzön.
A 3 tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem és a pudinghoz keverem. 1-2 percig kevergetve forralom. Kettéválasztom, a fele vaníliás marad, a másik felébe pedig kakaót szórok.
Összeállítom a tésztát. A diós lapot alulra helyezem egy tortaformába, a vaníliás krémmel megkenem.
A mákos piskótával lefedem, amire csokis krém kerül. Végül a maradék piskótákkal lefedem.
A tetejét lesúlyozom és a hűtőben pihentetem 1 órán keresztül.
A csokoládé öntetet elkészítem. A vajat felolvasztom, a lisztet hozzáadom és a tejjel felöntve felfőzöm, közben csomómentesre keverem. Végül a kakaót és a rumot is belekeverem.
A lehűtött krémes piskótát felszeletelem, a csokiöntettel tálalom.
Tipp:
Én most nem cukrozatlan kakaóport használtam, ezért nem tettem több cukrot sem a krémbe, sem pedig az öntetbe. Dióval, mákkal lehet díszíteni a tálaláskor a süteményünket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »