Chilis-szezámmagos grillezett csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé bőr nélkül
- 2 ek olaj
- 2 ek édes chiliszósz
- 3 ek méz
- 1,5 ek rizsecet (helyettesíthető 1 tk. 10% étkezési ecet)
- 1 közepes fej brokkoli
- 2 ek pirított szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában két felé, majd a fél csirkemelleket, ismét hosszában, ismét két felé vágom, bedörzsölöm olajjal, sózom. Egy grillserpenyőt felforrósítok és megsütöm rajta a csirkemellcsíkokat.
Míg sül a csirke,egy kistányérban összekeverem a chilit, a mézet és az ecetet.Amikor a hús már átsült,alaposan bekenem a keverékkel a csíkokat és átforgatom a serpenyőben. Éppen hogy csak 1-2 percet sütöm a szósszal a húst, mert nagyon könnyen megég.
A brokkolit forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzöm.
Az elkészült csirkét párolt rizzsel, brokkolival, pirított szezámmaggal megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.