Chilis-szezámmagos grillezett csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé bőr nélkül
  • 2 ek olaj
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 3 ek méz
  • 1,5 ek rizsecet (helyettesíthető 1 tk. 10% étkezési ecet)
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 2 ek pirított szezámmag

Elkészítése:

A csirkemellet hosszában két felé, majd a fél csirkemelleket, ismét hosszában, ismét két felé vágom, bedörzsölöm olajjal, sózom. Egy grillserpenyőt felforrósítok és megsütöm rajta a csirkemellcsíkokat.

Míg sül a csirke,egy kistányérban összekeverem a chilit, a mézet és az ecetet.Amikor a hús már átsült,alaposan bekenem a keverékkel a csíkokat és átforgatom a serpenyőben. Éppen hogy csak 1-2 percet sütöm a szósszal a húst, mert nagyon könnyen megég.

A brokkolit forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzöm.

Az elkészült csirkét párolt rizzsel, brokkolival, pirított szezámmaggal megszórva tálalom.

Jó étvágyat!