Cheesecake málnaöntettel recept

Hozzávalók:
- 18 dkg csokis keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 625 g (5 doboz) /Philadelphia/ krémsajt
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk aroma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 15 dkg málna
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, vagy zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük. Az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 23 cm-es tortaforma alaját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát alaposan kivajazzuk. A masszát a forma aljába öntjük és egy pohár aljával laposra nyomkodjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. Addig elkészítjük a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot, tejfölt, porcukrot és vaníliás cukrot simára keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Nem szabad túl sokáig kevergetni, csak addig amíg a hozzávalók elvegyülnek. A kekszrétegre öntjük, elsímitjuk egy picit megütögetjük, hogy ne legyen levegős. 160 fokon 1 órát sütjük. Nem baj, ha a közepe még remeg, hűlésnél meg fog szilárdulni. 30 perc sütés után letakarjuk egy alufóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje. Mivel sütés közben a sütemény hamar elveszíti nedvességtartalmát, ezért érdemes egy kis edényben vizet tenni a sütőbe. Így pára képződik, és nem reped szét a torta teteje.
Ha megsült, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd hűlni hagyjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A málnát cukorral, kevés vízzel feltesszük főni. Kb 10-15 percig forraljuk, majd leszűrjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »