Cheesecake-brownie torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg 60%-os étcsokoládé
- 60 dkg barna cukor (kristály is jó)
- 25 dkg vaj (nem margarin)
- 18-20 dkg liszt
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek vanília aroma
- 1-2 nagyobb csipet só
A sajttorta réteghez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180°C fokra. Egy lábast addig töltök vízzel, hogy a másik edény ne érjen bele, amit ráhelyezek, így nem ég meg a csoki. Gőz fölött elkezdem felolvasztani a csokit a vajjal és a sóval folyamatosan kevergetve. Amikor már sima állagú és szép fényes, leveszem kihűlni.
Addig a tojásokat egy keverőtálba ütöm, hozzáadom a cukrot és halvány karamell színűre habosítom maximum fokozaton, egy mixerrel. Hozzáadom a vaníliát és elkeverem benne.
A mascarponét habosra keverem a cukorral, a tojásokkal és a vaníliával. Vigyázni kell, nehogy kicsapódjon, ez körülbelül 1-2 perc maximum fokozatú keverés mixerrel. Egy csipet sót és a lisztet is hozzáadom, ezzel is elkeverem.
Amikor a csoki már langyosra hűlt, közepes sugárban a tojásos-barna cukros keverékhez keverem maximum fokozaton. Ha szép sima és homogén a massza, mehet bele a liszt, azzal is szép simára kell keverni.
Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntöm a csokis masszát. Ez 2 db 32 cm-es formában a legtökéletesebb. Kettéosztva a mascarpone krémet is elegyengetem mindkét tortácska tetején és a márványos hatás elérése végett, egy késsel vagy evőpálcikával, esetleg villával, csíkokat rajzolok bele össze-vissza.
25-30 percig sütöm őket, illetve addig, amikor már a teteje szép aranybarna, de a közepe még remegős.
1 evőkanál nyers és jó hideg mascarponéval tálalom, tökéletesen ellensúlyozza az édességét.
Tipp:
A barna cukor a legtökéletesebb hozzá, kiegészíti a brownie állagát a kissé karamellás, ragacsos textúrájával.
Mascarpone helyett használható másféle krém is, én ezt preferálom.