Cappuccinós torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 púpozott ek liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cappuccino por
- 4 púpozott ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1/4 tk sütőpor
Öntethez:
- 90 ml főzött kávé
- 1 ek amaretto likőr
- 1 tk cukor
Krémhez:
- 150 ml habtejszín
- 150 g mascarpone (vagy krémsajt)
- 3 ek porcukor
- 1 púpozott tk zselatin
- 1 tk vanília aroma
- 4 ek cappuccino por
- 1 tk kakaó
Tetejére:
- 50 g reszelt tejcsokoládé
Elkészítése:
Tészta elkészítése: A tojásfehérjékből és az 1 ek cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A tojások sárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cappuccinó port és a sütőport.
A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és kivajazott, liszttel kihintett mikrózható formába öntjük.
Mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegítéses programon 6,30 perc alatt megsütjük (vagy forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük). Hagyjuk alaposan kihűlni.
Elkészítjük a kávés öntetet: a hideg kávéba keverjük a likőrt és a cukrot, majd rákanalazzuk a kihűlt tortára, és hagyjuk, hogy a piskóta magába szívja az öntetet.
A krém elkészítése: 1-2 kanál forró vízben feloldjuk a zselatint.
A habtejszínt felverjük a 3 ek cukorral és a vanília aromával. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cappuccinó port, a kakaót. Hozzáadjuk a mascarponét (vagy krémsajtot) és a feloldott zselatint. Alaposan átkeverjük a krémet.
A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
Lehűtjük, és szeletekre vágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »