Cappuccinós torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 púpozott ek liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cappuccino por
- 4 púpozott ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1/4 tk sütőpor
Öntethez:
- 90 ml főzött kávé
- 1 ek amaretto likőr
- 1 tk cukor
Krémhez:
- 150 ml habtejszín
- 150 g mascarpone (vagy krémsajt)
- 3 ek porcukor
- 1 púpozott tk zselatin
- 1 tk vanília aroma
- 4 ek cappuccino por
- 1 tk kakaó
Tetejére:
- 50 g reszelt tejcsokoládé
Elkészítése:
Tészta elkészítése: A tojásfehérjékből és az 1 ek cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A tojások sárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cappuccinó port és a sütőport.
A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és kivajazott, liszttel kihintett mikrózható formába öntjük.
Mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegítéses programon 6,30 perc alatt megsütjük (vagy forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük). Hagyjuk alaposan kihűlni.
Elkészítjük a kávés öntetet: a hideg kávéba keverjük a likőrt és a cukrot, majd rákanalazzuk a kihűlt tortára, és hagyjuk, hogy a piskóta magába szívja az öntetet.
A krém elkészítése: 1-2 kanál forró vízben feloldjuk a zselatint.
A habtejszínt felverjük a 3 ek cukorral és a vanília aromával. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cappuccinó port, a kakaót. Hozzáadjuk a mascarponét (vagy krémsajtot) és a feloldott zselatint. Alaposan átkeverjük a krémet.
A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
Lehűtjük, és szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »