Cappuccinós torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 púpozott ek liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cappuccino por
- 4 púpozott ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1/4 tk sütőpor
Öntethez:
- 90 ml főzött kávé
- 1 ek amaretto likőr
- 1 tk cukor
Krémhez:
- 150 ml habtejszín
- 150 g mascarpone (vagy krémsajt)
- 3 ek porcukor
- 1 púpozott tk zselatin
- 1 tk vanília aroma
- 4 ek cappuccino por
- 1 tk kakaó
Tetejére:
- 50 g reszelt tejcsokoládé
Elkészítése:
Tészta elkészítése: A tojásfehérjékből és az 1 ek cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A tojások sárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cappuccinó port és a sütőport.
A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és kivajazott, liszttel kihintett mikrózható formába öntjük.
Mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegítéses programon 6,30 perc alatt megsütjük (vagy forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük). Hagyjuk alaposan kihűlni.
Elkészítjük a kávés öntetet: a hideg kávéba keverjük a likőrt és a cukrot, majd rákanalazzuk a kihűlt tortára, és hagyjuk, hogy a piskóta magába szívja az öntetet.
A krém elkészítése: 1-2 kanál forró vízben feloldjuk a zselatint.
A habtejszínt felverjük a 3 ek cukorral és a vanília aromával. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cappuccinó port, a kakaót. Hozzáadjuk a mascarponét (vagy krémsajtot) és a feloldott zselatint. Alaposan átkeverjük a krémet.
A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
Lehűtjük, és szeletekre vágjuk.