Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lángos recept

Burgonyás lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 kanál cukor
    • 2 dl tej
    • 2 teás kanál só
    • 25 dkg főzött burgonya

    A tetejére

    • reszelt sajt
    • tejföl
    • fokhagyma

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

    Amikor megfőtt leszűrjük és krumpli törőn áttörjük, majd megvárjuk amíg kihűl.

    A kihűtött burgonyát sima tésztává dolgozzuk, majd letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kiöntjük egy deszkára és átgyúrjuk.

    Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10-12 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk és letakarva 10-15 percig kelesztjük.

    A tésztát olajos kézzel tovább nyújtjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és megkenjük fokhagymával és tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá