Burgonyás lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 2 dl tej
- 2 teás kanál só
- 25 dkg főzött burgonya
A tetejére
- reszelt sajt
- tejföl
- fokhagyma
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt leszűrjük és krumpli törőn áttörjük, majd megvárjuk amíg kihűl.
A kihűtött burgonyát sima tésztává dolgozzuk, majd letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kiöntjük egy deszkára és átgyúrjuk.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10-12 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk és letakarva 10-15 percig kelesztjük.
A tésztát olajos kézzel tovább nyújtjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és megkenjük fokhagymával és tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »