Burgonyás lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kanál cukor
- 2 dl tej
- 2 teás kanál só
- 25 dkg főzött burgonya
A tetejére
- reszelt sajt
- tejföl
- fokhagyma
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt leszűrjük és krumpli törőn áttörjük, majd megvárjuk amíg kihűl.
A kihűtött burgonyát sima tésztává dolgozzuk, majd letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kiöntjük egy deszkára és átgyúrjuk.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10-12 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk és letakarva 10-15 percig kelesztjük.
A tésztát olajos kézzel tovább nyújtjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és megkenjük fokhagymával és tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »