Burgonyás lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 teás kanál só
  • 25 dkg főzött burgonya

A tetejére

  • reszelt sajt
  • tejföl
  • fokhagyma

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

Amikor megfőtt leszűrjük és krumpli törőn áttörjük, majd megvárjuk amíg kihűl.

A kihűtött burgonyát sima tésztává dolgozzuk, majd letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kiöntjük egy deszkára és átgyúrjuk.

Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10-12 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk és letakarva 10-15 percig kelesztjük.

A tésztát olajos kézzel tovább nyújtjuk, majd a forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és megkenjük fokhagymával és tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.