Bourbon vaníliás cukor kevesebb, mint 30 forintból! recept

Hozzávalók
- 50-55 dkg kristálycukor
- 2 rúd bourbon vaníliarúd
Elkészítése:
Ha nincs gépünk, tegyük a cukrot egy tálba, kapargassuk hozzá a vaníliarúd magjait. (Ehhez éles késsel hasítsuk ketté a rudat, és alaposan leszorítva húzzuk végig a kés pengéjét a belső oldalon, hogy kiszedhessük az apró magokat.)
Végül dörzsölgessük alaposan össze a szemeket a vanília magokkal, hogy a vanília mindenhol érje a cukrot.
Ha van darálónk, akkor szórjuk bele a cukrot és a kikapart magokat, és őröljük porrá. Bármelyik módszert is választottuk, tegyük a cukrot egy jól zárható üvegbe, a vaníliát, amiből kikapartuk a magukat dugdossuk bele (kár lenne veszni hagyni ilyen illattal megáldott növényt, ki ne dobjátok!!!) és tegyük fel a kamra polcára.
Jó ha hagyjuk pihenni néhány napot, 1-2 hetet mielőtt használjuk, hogy kellően átjárja a finom íz a cukrot. Ezután bátran használjuk sütikbe.
Tipp:
Ha szeretnénk tovább spórolni, akkor amikor fogy a vaníliás cukrunk, mindig pótoljuk sima cukorral, de alaposan kevergessük át. És ha időközben újabb szuper áron lévő rudakra bukkanunk, kezdhetjük a műveletet az elején! ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »