Bourbon vaníliás cukor kevesebb, mint 30 forintból!

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók

  • 50-55 dkg kristálycukor
  • 2 rúd bourbon vaníliarúd

Elkészítése:

Ha nincs gépünk, tegyük a cukrot egy tálba, kapargassuk hozzá a vaníliarúd magjait. (Ehhez éles késsel hasítsuk ketté a rudat, és alaposan leszorítva húzzuk végig a kés pengéjét a belső oldalon, hogy kiszedhessük az apró magokat.)

Végül dörzsölgessük alaposan össze a szemeket a vanília magokkal, hogy a vanília mindenhol érje a cukrot.

Ha van darálónk, akkor szórjuk bele a cukrot és a kikapart magokat, és őröljük porrá. Bármelyik módszert is választottuk, tegyük a cukrot egy jól zárható üvegbe, a vaníliát, amiből kikapartuk a magukat dugdossuk bele (kár lenne veszni hagyni ilyen illattal megáldott növényt, ki ne dobjátok!!!) és tegyük fel a kamra polcára.

Jó ha hagyjuk pihenni néhány napot, 1-2 hetet mielőtt használjuk, hogy kellően átjárja a finom íz a cukrot. Ezután bátran használjuk sütikbe.

Tipp:

Ha szeretnénk tovább spórolni, akkor amikor fogy a vaníliás cukrunk, mindig pótoljuk sima cukorral, de alaposan kevergessük át. És ha időközben újabb szuper áron lévő rudakra bukkanunk, kezdhetjük a műveletet az elején! ;-)