Buborék sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 10 dkg margarin
- Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk
Krém:
- 3 cs puncs ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- piskótatallér
- csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, 2 részre osztjuk, és a tepsi hátán kettő lapot sütünk belőle.
A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A többi hozzávalót krémesre keverjük, majd ha a pudingos massza kihűlt, jól kikeverjük.
A két lap közé töltjük a krém 3/4 részét, a megmaradt 1/4 résszel bevonjuk a süti tetejét.
Ezután a süti tetejét kirakosgatjuk kerek piskótatallérokkal. Tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

