Buborék sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 10 dkg margarin
- Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk
Krém:
- 3 cs puncs ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- piskótatallér
- csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, 2 részre osztjuk, és a tepsi hátán kettő lapot sütünk belőle.
A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A többi hozzávalót krémesre keverjük, majd ha a pudingos massza kihűlt, jól kikeverjük.
A két lap közé töltjük a krém 3/4 részét, a megmaradt 1/4 résszel bevonjuk a süti tetejét.
Ezután a süti tetejét kirakosgatjuk kerek piskótatallérokkal. Tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »