Buborék sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 10 dkg margarin
  • Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk

Krém:

  • 3 cs puncs ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • piskótatallér
  • csokoládé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, 2 részre osztjuk, és a tepsi hátán kettő lapot sütünk belőle.

A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A többi hozzávalót krémesre keverjük, majd ha a pudingos massza kihűlt, jól kikeverjük.

A két lap közé töltjük a krém 3/4 részét, a megmaradt 1/4 résszel bevonjuk a süti tetejét.

Ezután a süti tetejét kirakosgatjuk kerek piskótatallérokkal. Tetejét olvasztott csokival bevonjuk.