Blondie recept
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 10 dkg minőségi étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat tegyük gőz fölé, és olvasszuk meg. Vegyük le a gőzről, és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot, majd ha sikerült őket jól elkeverni, akkor keverjük hozzájuk a tojásokat is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és adjuk hozzá a tojásos-cukros masszához. Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy az étcsokit beletördeljük a blondie masszába.
A blondie masszát ezt követően öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (kb. 20×25 cm), és 180 fokon süssük 20-25 percig, illetve tűpróbáig.
A megsült blondie-t érdemes hagyni kihűlni, mielőtt felszeljük. A blondie közepe a browniéval ellentétben nem lesz folyós, de az autentikus recept így szól.
Jó étvágyat!
A brownie után a kreatív süteménykészítők kitalálták a blondie receptjét is. Sokan úgy készítik a blondie-t, hogy a brownie receptjében az étcsokit egyszerűen fehér csokira cserélik, pedig az autentikus receptben nem így van. Próbálják ki az eredeti receptet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

