Blondie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 10 dkg minőségi étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat tegyük gőz fölé, és olvasszuk meg. Vegyük le a gőzről, és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot, majd ha sikerült őket jól elkeverni, akkor keverjük hozzájuk a tojásokat is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és adjuk hozzá a tojásos-cukros masszához. Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy az étcsokit beletördeljük a blondie masszába.
A blondie masszát ezt követően öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (kb. 20×25 cm), és 180 fokon süssük 20-25 percig, illetve tűpróbáig.
A megsült blondie-t érdemes hagyni kihűlni, mielőtt felszeljük. A blondie közepe a browniéval ellentétben nem lesz folyós, de az autentikus recept így szól.

Jó étvágyat!

A brownie után a kreatív süteménykészítők kitalálták a blondie receptjét is. Sokan úgy készítik a blondie-t, hogy a brownie receptjében az étcsokit egyszerűen fehér csokira cserélik, pedig az autentikus receptben nem így van. Próbálják ki az eredeti receptet!