Brazil flan puding recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
Elkészítése:
Egy kuglófforma aljába tegyél 4 ek cukrot és karamelizáld a tűzhelyen. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Üsd egy tálba a tojásokaz, adj hozzá 3 ek cukrot és elektromos habverővel keverd jól össze. Add hozzá a tejet is, keverd össze jól. A keveréket öntsd a formába.
Önts vizet egy tepsi aljába, ebbe helyezd a teli formát és így tedd be a sütőbe.
20-25 perc után ha a beleszúrt hústű tiszta marad kész is van. Vedd ki a gőzfürdőből és hagyd kb fél órát hűlni.
Egy késsel lazítsd meg a formához tapadt széleket (körben és középen is), majd fordítsd át egy tálra. Ahogy a karamell lefolyik az oldalán könnyen ki fog jönni.
Tipp:
Brazíliában az egyik legnépszerűbb édesség, egyszerű és gyors. Izlés szerint lehet több cukorral vagy édesítővel is készíteni illetve a tetejét kókuszreszelékkel is megszórni. Könnyű és nem hizlal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »