Bounty kalács recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag instant élesztőpor
- 5 dkg cukor
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 80 ml tej (langyos)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Kókusz töltelék:
- 1,2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 2 dkg margarin
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg kókuszreszelék
Csokoládé töltelék:
- 1,5 tábla csokoládé (tej-, vagy étcsokoládé)
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek víz
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőport, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel jól összedagasztjuk. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük, majd folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
4 óra leteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, és szoba hőmérsékleten fél órát, letakarva egy kicsit hagyjuk felmelegedni.
Közben elkészítjük a kókusz tölteléket: a tejet egy lábosba beleöntjük, és hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát, és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad (nem forraljuk!), majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük, és félretesszük hűlni.
Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kicsit oválisra kinyújtjuk úgy, hogy a 1,5 tábla csokit rendesen be tudjuk fedni.
A kókuszmasszát ráhelyezzük a tészta közepére, majd erre rátesszük a 1,5 tábla csokit.
A tészta kilátszó oldalait éles késsel bevágjuk (azonos számú csíkot vágjunk). A tésztacsíkokat felváltva egymásra hajtogatjuk a csokoládéra. Letakarjuk, és kb. 20-30 percig pihentetjük.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük a töltött tésztát, és a tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20-25 percig szép aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.
A bounty kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 20 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »