Hozzávalók:
Tészta:
Kókusz töltelék:
Csokoládé töltelék:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőport, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel jól összedagasztjuk. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük, majd folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
4 óra leteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, és szoba hőmérsékleten fél órát, letakarva egy kicsit hagyjuk felmelegedni.
Közben elkészítjük a kókusz tölteléket: a tejet egy lábosba beleöntjük, és hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát, és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad (nem forraljuk!), majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük, és félretesszük hűlni.
Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kicsit oválisra kinyújtjuk úgy, hogy a 1,5 tábla csokit rendesen be tudjuk fedni.
A kókuszmasszát ráhelyezzük a tészta közepére, majd erre rátesszük a 1,5 tábla csokit.
A tészta kilátszó oldalait éles késsel bevágjuk (azonos számú csíkot vágjunk). A tésztacsíkokat felváltva egymásra hajtogatjuk a csokoládéra. Letakarjuk, és kb. 20-30 percig pihentetjük.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük a töltött tésztát, és a tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20-25 percig szép aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.