Bosnyák szelet recept

Hozzávalók:
Első tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristály cukor
- 10 dkg ráma margarin
- fél csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
Második tészta hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- 5 dkg kristály cukor
- 8 dkg darált dió
Kenéshez:
- szilvalekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.
A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.
A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »