Borzas Kata recept

Elkészítése:
A margarint csipet sóval habosítjuk,hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporos,szitált lisztet, s annyi tejet ,amennyitől nyújtható tésztát kapunk.
A tészta 2/3 részét kikent, lisztezett tepsibe fektetjük, akár lekvárt is tehetünk rá, majd rákenjük az összeállított tölteléket. Addig az 1/3 tésztát hűtőbe tesszük.
A töltelékhez először a habot verjük fel,hozzá a cukrot,majd a többi hozzávalókat adjuk.A maradék tésztát kivesszük a hűtőből s nagy lyukú reszelőn a töltelékre reszeljük.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »