Bögrés raffaello recept

Hozzávalók:
Mérce:
- 3 dl-es bögre
Tészta:
- 2 bögre rétesliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre tej
- 0,5 bögre olvasztott margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre porcukor
Tetejére:
- 0,5 bögre porcukor
- 0,5 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre folyékony habtejszín
Szóráshoz:
- porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Az egész tojásokat felverjük, majd simára keverjük az 1 bögre porcukorral és az olvasztott margarinnal. Hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet fakanállal jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt 33 x 30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, szép egyenletesen elsimítjuk. Rászitáljuk a tetejére a fél bögre porcukrot, és rászórjuk a fél bögre kókuszreszeléket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba). (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy a kókuszreszelék ne nagyon barnuljon meg).
A megsült, de még forró sütire rálocsoljuk az 1 bögre tejszínt, és így hagyjuk kihűlni.
A kihűlt sütit vékonyan megszórjuk egy kis porcukorral és kókuszreszelékkel. Kockára vágva tálaljuk!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »