Bögrés mákos-meggyes kevert sütemény recept

Hozzávalók:
1 bögre= 3 dl
- 1 bögre finomliszt (200 g)
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 bögre darált mák
- 100 g lágy vaj
- 1 bögre finomított kristálycukor (250 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 1 bögre tej (3 dl)
- 3 ek. meggylekvár
A tetejére:
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
A lisztet, a mákot, a sütőport ,a narancs reszelt héját, a fahéjat és egy csipet sót összekeverünk.
A tojásokat a cukorral, a vajjal, a lekvárral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet és az összekevert száraz anyagokat is.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk, 1 teáskanál morzsával megszórjuk, majd a meggyet elszervírozzuk rajta.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »