Bodzavirág palacsintatésztában recept

Hozzávalók:
- 10 db bodzavirág
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejszín
- 0,5 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 tk porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.
Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajban a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (Sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.)
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »