Bodzás-szilvalekváros pite recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 0,5 cs sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- 3 ek pitypangméz + egy pici édesítőszer
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejszín
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 nagyobb bodzavirág
- szilvalekvár
Tálaláshoz:
- 1 nagy tejföl
- édesítőszer
- 2 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot.
Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)
Egy 24 x 24 cm-es sütőformát (v. tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. Tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk. (Szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt, v. vegyes gyümölcslekvárt….)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés, 150 fokon 25 percig sütöttem.)
Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük az ízesített tejfölt.
A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.
Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.
A bodzás-szilvalekváros pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »