Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot.
Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)
Egy 24 x 24 cm-es sütőformát (v. tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. Tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk. (Szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt, v. vegyes gyümölcslekvárt….)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés, 150 fokon 25 percig sütöttem.)
Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük az ízesített tejfölt.
A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.
Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.