Bodros Kata recept

Elkészítése:
A lisztet, a zsírt, a tojás sárgákat, a sütőport és a cukrot annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta ne ragadjon, nyújtható legyen. Elosztjuk a tésztát 2/3-ad, 1/3-ad arányba. A nagyobbik tésztát egy nagyobb tepsibe nyújtjuk, megkenjük a lekvárral. A fehérjéket 15 dkg cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot vagy a diót. Rákenjük a lekváros lapra, majd a félretett tésztát ráreszeljük. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen meghinthetjük porcukorral.
Tipp:
Ha a maradék tésztát hűtőbe tesszük könnyebb lesz lereszelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »