Boci szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kakaós tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált mogyoró
- 15 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Túrós részhez:
- 50 dkg (darabos) túró
- 20 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek tejföl
- 5 dkg búzadara
A tetejére:
- 30 dkg magozott megy és cseresznye vagy más gyümölcs
Sztori:
HahoPihénél bóklászva találtam a Boci szelet receptjét. Nem éppen bánatomra, de képtelen vagyok betartani pontosan egy receptet, így ez az én módosított változatom.
Elkészítése:
Legelőször a túrót összekevertem a hozzávalókkal és félretettem. Az eredeti receptben nem szerepel tejföl, és ha krémtúrót használok nem tettem volna bele, de ez a rendes darabos túró megkívánta.
A tésztához a tojások sárgáját különválasztom a fehérjétől és a fehérjét kemény habbá verem gépi habverővel, pár percre félreteszem míg összekeverem a többit. A kakaós tésztához először a tojássárgákat összekevertem a cukorral, majd az olaj és a tej után a száraz anyagokat is hozzákevertem. Amikor ez kész, óvatosan hozzákeverem a felvert fehérjét.
Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszek és alulra a kakaós tésztát öntöm, majd kanállal foltokban beleteszem a túrós krémet, és tényleg olyan mint egy magyar tarka boci háta! A végén a gyümölcsöket is beleszórom, hogy mindenhová jusson egy kevés.
Tipp:
Én először mindig a tojásfehérjét verem kemény habbá, mert akkor nem kell mosogatnom a másik rész kikeverése előtt, de utána gyorsan készítem is a sárgájához hozzákeverendőket, hogy ne essen össze a hab egy hosszas várakozásban.