Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A kakaós tésztához:

    • 18 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    A túrós részhez:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg búzadara
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.

    A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.

    Egy közepes méretű tepsibe (nekem 31*23 cm volt) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá foltokban a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven elfér benne.

    Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá