Boci szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejet, az olajat, majd a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.
A foltokhoz a túrót összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszel héjával, a búzadarával, és a végén hozzáadjuk a tojást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, beledobáljuk a csokidarabokat (ne legyen túl kicsire tördelve, mert akkor beleolvad), kis gombócokat formálunk a túrós masszából, és beledobáljuk.
170 fokon kb. 25 percig sütjük.
Nagyon finom kapásból két tepsivel kell sütni mert olyan kapós :)))
Tipp:
Kezdőknek súgom, hogy nem kell megijedni a sok gombóctól, mert a tészta meg fog emelkedni a foltok szintjéig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »