Boci szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 15-20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1dl tej
  • 1dl olaj
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg étcsoki

A foltokhoz

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál dara
  • 1 citrom héja

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejet, az olajat, majd a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.

A foltokhoz a túrót összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszel héjával, a búzadarával, és a végén hozzáadjuk a tojást.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, beledobáljuk a csokidarabokat (ne legyen túl kicsire tördelve, mert akkor beleolvad), kis gombócokat formálunk a túrós masszából, és beledobáljuk.

170 fokon kb. 25 percig sütjük.

Nagyon finom kapásból két tepsivel kell sütni mert olyan kapós :)))

Tipp:

Kezdőknek súgom, hogy nem kell megijedni a sok gombóctól, mert a tészta meg fog emelkedni a foltok szintjéig.