Birsalmás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- kb. 1 kg birsalma
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 fahéjrúd, vagy 1 teáskanál őrölt fahéj
A gyúrt tésztához:
Elkészítése:
A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal összekeverjük, és egy főzőedényben felfőzzük. Időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk. A birsalmát egy szűrőn lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A fahéjrudat eltávolítjuk.
Egy 35 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton összegyúrjuk.
Hengerré formázzuk, és kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen tepsi méretűre nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük.
A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát is a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
A tojássárgáját felverjük, és a tészta felületét megkenjük vele. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »