Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmás szelet recept

Birsalmás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    • kb. 1 kg birsalma
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 fahéjrúd, vagy 1 teáskanál őrölt fahéj

    A gyúrt tésztához:

    • 40 dkg búzaliszt
    • 2 csapott teáskanál sütőpor
    • 6 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:

    A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal összekeverjük, és egy főzőedényben felfőzzük. Időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk. A birsalmát egy szűrőn lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A fahéjrudat eltávolítjuk.

    Egy 35 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton összegyúrjuk.

    Hengerré formázzuk, és kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen tepsi méretűre nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük.

    A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát is a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

    A tojássárgáját felverjük, és a tészta felületét megkenjük vele. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá