Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli recept

Bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 rúdhoz:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 2 mk cukor
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • fél dl étolaj
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A mák töltelékhez:

    • 25 dkg darált mák
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 10 dkg cukor
    • fél dl tej

    Diós töltelék

    • 20 dkg darált dió
    • fél dl tej
    • 10 dkg cukor
    • kevés fahéj
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük és hozzáöntjük az élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt akkor négy egyforma cipóra osztjuk, majd néhány percig pihentetjük. Közben a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a felmelegített tejet ráöntjük és összekeverjük, a dió tölteléknél ugyanígy járunk el. Ujjnyi vastag, téglalapokat nyújtunk a tésztából, kettőt mákkal, kettőt dióval töltünk meg, majd feltekerjük. Tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá