Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 mk cukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- fél dl étolaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A mák töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg cukor
- fél dl tej
Diós töltelék
- 20 dkg darált dió
- fél dl tej
- 10 dkg cukor
- kevés fahéj
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük és hozzáöntjük az élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt akkor négy egyforma cipóra osztjuk, majd néhány percig pihentetjük. Közben a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a felmelegített tejet ráöntjük és összekeverjük, a dió tölteléknél ugyanígy járunk el. Ujjnyi vastag, téglalapokat nyújtunk a tésztából, kettőt mákkal, kettőt dióval töltünk meg, majd feltekerjük. Tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »