Bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 mk cukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- fél dl étolaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A mák töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg cukor
- fél dl tej
Diós töltelék
- 20 dkg darált dió
- fél dl tej
- 10 dkg cukor
- kevés fahéj
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük és hozzáöntjük az élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt akkor négy egyforma cipóra osztjuk, majd néhány percig pihentetjük. Közben a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a felmelegített tejet ráöntjük és összekeverjük, a dió tölteléknél ugyanígy járunk el. Ujjnyi vastag, téglalapokat nyújtunk a tésztából, kettőt mákkal, kettőt dióval töltünk meg, majd feltekerjük. Tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »