Bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 mk cukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- fél dl étolaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A mák töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg cukor
- fél dl tej
Diós töltelék
- 20 dkg darált dió
- fél dl tej
- 10 dkg cukor
- kevés fahéj
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük és hozzáöntjük az élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt akkor négy egyforma cipóra osztjuk, majd néhány percig pihentetjük. Közben a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a felmelegített tejet ráöntjük és összekeverjük, a dió tölteléknél ugyanígy járunk el. Ujjnyi vastag, téglalapokat nyújtunk a tésztából, kettőt mákkal, kettőt dióval töltünk meg, majd feltekerjük. Tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

