Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé
- 10 dkg szeletel kolozsvári szalonna
- 1 cukkini kockára vágva
- 4 koktélparadicsom
- 1 tv paprika
- 1 kápia paprika
- 3 apró lila hagyma
- 4 csiperke gomba
A páchoz:
- 10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva
- 4 ek – magos – mustár
- 7 ek. olaj
- 2 csipet só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.
A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.
A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.
Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.
Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Grillen elkészítve a legfinomabb!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »