Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé
- 10 dkg szeletel kolozsvári szalonna
- 1 cukkini kockára vágva
- 4 koktélparadicsom
- 1 tv paprika
- 1 kápia paprika
- 3 apró lila hagyma
- 4 csiperke gomba
A páchoz:
- 10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva
- 4 ek – magos – mustár
- 7 ek. olaj
- 2 csipet só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.
A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.
A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.
Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.
Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Grillen elkészítve a legfinomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »


