Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé
- 10 dkg szeletel kolozsvári szalonna
- 1 cukkini kockára vágva
- 4 koktélparadicsom
- 1 tv paprika
- 1 kápia paprika
- 3 apró lila hagyma
- 4 csiperke gomba
A páchoz:
- 10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva
- 4 ek – magos – mustár
- 7 ek. olaj
- 2 csipet só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.
A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.
A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.
Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.
Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Grillen elkészítve a legfinomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »