Báránytorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- pici citromé
Krémhez:
- 250 ml tej
- 2 csapottkanál liszt
- 1 kanál cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- citromlé vagy rumaroma(ki hogy szereti)
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kavarom a hideg vízzel,hozzáadom a lisztet, a citrom levét, és a legvégén a tojások kemény habját.
A Bárányformát kizsírozom beletöltöm a tésztát és 150 fokon kb 30 perc alatt megsül (tűpróba)
Közben elkészítem a krémet:
A tej felét a 2 kanál cukorral főni teszem, a lisztet csomómentesre kavarom a tej másik felével, mikor a tej forr, akkor folytonos kavarás mellett beleeresztem a lisztes tejet, és addig főzöm míg jó kemény lesz. Hagyom kihűlni.
A vajat habosra keverem a porcukorral, és apránként belekeverem a kihűlt pépbe.
Miután kihűlt, hosszába kettévágom és megtöltöm krémmel, a többi krémmel bevonom a báránykát és tetszés szerint díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »