Báránytorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- pici citromé
Krémhez:
- 250 ml tej
- 2 csapottkanál liszt
- 1 kanál cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- citromlé vagy rumaroma(ki hogy szereti)
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kavarom a hideg vízzel,hozzáadom a lisztet, a citrom levét, és a legvégén a tojások kemény habját.
A Bárányformát kizsírozom beletöltöm a tésztát és 150 fokon kb 30 perc alatt megsül (tűpróba)
Közben elkészítem a krémet:
A tej felét a 2 kanál cukorral főni teszem, a lisztet csomómentesre kavarom a tej másik felével, mikor a tej forr, akkor folytonos kavarás mellett beleeresztem a lisztes tejet, és addig főzöm míg jó kemény lesz. Hagyom kihűlni.
A vajat habosra keverem a porcukorral, és apránként belekeverem a kihűlt pépbe.
Miután kihűlt, hosszába kettévágom és megtöltöm krémmel, a többi krémmel bevonom a báránykát és tetszés szerint díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »