Barackos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 ek búzadara
- 2 ek tejföl
- 1 citrom leve
- sárgabarack befőtt
A tetejére
- sárgabaracklekvár
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- sárgabarack befőtt
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyik felét egy 20*30 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral és a búzadarával, citrom levével és a tejföllel. Rákenjük a kinyújtott lapra, megszórjuk vagdalt barackkal (lehet befőtt is).
Befedjük a másik kinyújtott lappal, majd villával megszurkáljuk.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Még melegen megkenjük a tetejét a lekvárral. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett felverjük, majd a még meleg süteményre simítjuk.
A tetejét vagdalt sárgabarackkal megszórjuk és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »